Pepijn Happel

Wanneer ben je op je best?

Ik ben op mijn best als ik mensen kan laten floreren en als zij de beste versie van zichzelf ontdekken. Dan kan ik helemaal opgaan in het moment en dat is fantastisch. Een voorbeeld daarvan is als Niels en ik de cursus ‘Using creativity’ geven, dan staan we helemaal ‘aan’. Dan voelen en ervaren deelnemers (promovendi van de TU Delft) onze energie, enthousiasme en expertise. Dat werkt zo aanstekelijk.

Wat is dan zo van waarde voor je?

Mensen krijgen meer vertrouwen in hun eigen kunnen. Ze voelen zich goed en ze functioneren goed. Ik hou ervan om mensen en teams aan te steken met mijn positief kritische kijk op menselijk en organisatiepotentieel: alles zit al in ons en als we dat kunnen aanboren, kunnen we vliegen. Om mensen dat te laten ontdekken, is zo mooi, daar kom ik iedere ochtend graag mijn bed voor uit.  

Waar ben je dan toe in staat?

Dan kan ik elke klant ‘aanzetten’. In de eerste plaats met mijn aanstekelijke enthousiasme, maar ook met mijn talent om vertrouwen op te wekken.   Dat zijn belangrijke voorwaardes om onze methode van ‘waarderend veranderen’ toe te passen: als je je collega en jezelf kan waarderen, geeft dat vertrouwen en verbinding.  Dat werkt echt als een trein: teams kunnen dan nóg succesvoller en met plezier en voldoening samenwerken en presteren.

Jouw guilty pleasure?

Nou heb je even? Ik ben dol op kinderkoffie, met iets te veel melk en een beetje suiker.   Ik ga ook graag naar Stacey’s met mijn beste vrienden, een enorm foute kroeg vlakbij Stratums Eind in Eindhoven – de Brabantse Bolle Jan. Als ik dan wéer wordt aangesproken door iemand die zeker weet dat ik Patrick Lodiers ben, dan hebben we zo’n plezier, dan rollen de tranen over mijn wangen.   Ik geniet trouwens ook enorm van mijn vriendin Joyce en onze dochter Flore, maar dat is niet echt een guilty pleasure, maar pure pleasure.

Jouw specialiteit binnen het team?

Mijn beroep is florateur (’s werelds enige 😀) en katalysator voor positieve verandering die blijft plakken op de werkvloer. Waarbij floreren betekent dat je je goed voelt en goed functioneert. Dat jij – dan wel het team waarin je werkt – ervaart dat je jouw volle potentieel kent en praktisch benut.

En even een inkijkje in je CV?

Hotel Management School Maastricht, een MBA, dertien jaar leidinggevende ervaring in het bedrijfsleven, opleiding Appreciative Inquiry aan het Instituut voor Interventiekunde, diverse intensieve (persoonlijk) leiderschapsprogramma’s bij Tias-Nimbas, Duke Univeristy en de Baak. Daarnaast heb ik mij helemaal verdiept in het thema/gedachtegoed/concept rondom floreren dat ook een wetenschappelijk fundament kent in de positieve psychologie. Het hoogste doel van de positieve psychologie is mensen laten floreren. Daarnaast weet ik veel over de werking van het brein (denk aan thema’s als neuroplasticiteit, vrije wil, wilskracht, positieve verandering vanuit het scheppen van positieve mini-gewoontes).

Andere teamleden

Partner Meerkat

Individual Coaching, Leiderschapscoaching en Office Management