Waarderend
leiderschap

Je bent leidinggevende, maar zou wel meer willen dan je nu bereikt.

Herken je dit?

  • Op onze afdeling trek ik de kar, mijn teamleden zijn te passief en afwachtend.
  • Ik zie een grote verandering op ons af komen, maar ik weet niet hoe ik mijn team hiervoor motiveer.
  • Ik voel me een fulltime troubleshooter en politieagent en zou graag willen leren hoe ik mijn mensen op een meer positieve en ontspannen manier kan aansturen en motiveren.
  • Ik merk dat mijn leiderschapsstijl niet matcht met wat sommige teamleden van mij nodig hebben. Ik zou hier graag wat veelzijdiger en flexibeler in worden.
  • Ik zou graag mijn collega’s coachen naar meer zelfstandigheid en eigenaarschap

Wat je zou willen:

 
  • Een team dat vol vuur en enthousiasme is en waarbij ik af en toe alleen een beetje hoef bij te sturen.
  • Waarbij ik kan vertrouwen dat de wijsheid van onze organisatie bij alle teamleden zit en dat ik als belangrijkste taak heb hen ‘aan’ te zetten. Het beste in hen naar boven kan halen, doordat ik vooral supporter en coach ben.
  • Zodat ik met meer ontspanning kan leidinggeven en blij ben met mijn team en deze functie.

Wat Meerkat kan betekenen:

Wij begeleiden leidinggevenden naar een ontspannen, krachtige en motiverende leiderschapsstijl.

Een stijl die van nature bij je past, zodat hij je moeiteloos afgaat en veel resultaat oplevert in samenwerking met je team.

Je kunt dit traject los met ons aangaan, maar het werkt vaak sterker in combinatie met een verander- en teamtraject

Met Meerkat kregen we een onafhankelijke partner in ons gefuseerde MT. Met drie sterke persoonlijkheden hadden we die objectieve spiegel nodig. Dat was van grote waarde en heeft ons persoonlijk én in zakelijk opzicht goed gedaan.Het is echt bijzonder hoe Niels een veilige sfeer weet te creëren. Daardoor voelden mijn medebestuurders en ik ons comfortabel en durfden we open te zijn, ook als we het oneens waren. Dat is heel belangrijk voor een succesvolle fusie waarin je 100% op elkaar moet kunnen rekenen.
Jean-Pierre Overbeek
CEO BIS|Econocom & Co-CEO Econocom NL
De grootste winst van onze samenwerking is dat onze managers nu meer eigenaarschap tonen en durven knopen door te hakken, in plaats van verantwoordelijkheid door te spelen naar de directie. Dat zorgt ervoor dat we als organisatie wendbaarder worden, omdat de managers veel beter kunnen inspelen op situaties. Ook maken we daardoor nu beter gebruik van ieders talenten en competenties. Dat maakt ons een ‘slimmer’ bedrijf dat zijn ambitieuze doelen beter kan halen.
Jasper Lauwers
HR manager MS Schippers
We hebben een moedige positie ingenomen als Directie en Bestuur: Wij kunnen helemaal niet bedenken wat goed is voor de vereniging, dat kunnen alleen onze leden. Meerkat heeft ons vervolgens geholpen om onze leiderschapsstijl om te turnen en ons te leren om de ‘wisdom of the crowd’ aan te boren. Daardoor is het wij-gevoel in onze vereniging weer helemaal terug.
Fedde Boersma
Directeur Scouting Nederland
Ik zou Meerkat aanbevelen aan bedrijven die hun medewerkers een brede kijk willen geven op leiderschap en dat willen aanbieden op een licht verteerbare en ervaringsgerichte manier.
Inge Onsea
Senior L&D Manager, Samsung Electronics Benelux

Wat we nog meer bieden

Meerkat helpt organisaties en teams om in beweging te komen voor het grotere doel, iets waar iedereen van ‘aangaat’.

We focussen hierbij op drie pijlers die we meestal in integrale trajecten aanbieden. Zo behaalt een organisatie de meeste impact op de meest duurzame manier.

De twee andere pijlers zijn:

Hoe haal je een gemeenschappelijk doel? En hoe kan iedereen op de afdeling daar met volle energie aan bijdragen?

IMG_6474

Florerende teams

Zorgen voor onderling vertrouwen en synergie. Wat zijn ieders drijfveren? Wat heeft iedereen nodig om te floreren? Wat is ieders kracht? Hoe vul je elkaar optimaal aan?

Contact

Wil je meer weten? Heb je een vraag? Mail of bel ons dan. We houden van korte lijnen en van persoonlijke ontmoetingen!