Loes Lucassen

Wanneer ben je op je best?

Als ik op zaken anticipeer, planningen bewaak, projecten manage en waar nodig delegeer. Ik voel mij als een vis in het water als het druk is en ik voor onze klanten en mijn collega’s van toegevoegde waarde kan zijn. Kan zorgen dat alles vlekkeloos verloopt.

Wat is dan zo van waarde voor je?

Dat iedereen in het team dan vlot volgens planning zijn werk kan doen en alles gestroomlijnd is. Ik neem hen werk uit handen waar zij weinig energie van krijgen – plannen en regelen – terwijl dat juist mijn talent is.  

Waar ben je dan toe in staat?

Zij kunnen op hun beurt dan ook weer floreren en dat levert weer tevreden klanten op. Daar word ik blij van; dat we elkaar versterken en dat ik daar een belangrijke rol in heb. Eigenlijk net zoals in een familiebedrijf vanuit betrokkenheid naar elkaar. Ik geloof in de kracht van teamwerk en de methode van waarderend veranderen. Dat geeft mensen de gelegenheid zich te ontwikkelen en dat is belangrijk. Dit is precies wat we bedrijven ook meegeven trouwens: geef mensen de ruimte om datgene te doen wat van nature hun kwaliteit is en het hele team gaat harder, sneller en met meer plezier. Dat gun ik iedereen, zo’n team dat voelt als een familie.

Jouw guilty pleasure?

Het is niet echt een guilty pleasure, maar ik kan enorm genieten als op een bepaald moment alles bij elkaar komt. De ene na de andere e-mail. Allerlei telefoontjes en appjes. Veel afwisselende werkzaamheden en geen dag hetzelfde. En ik geniet als ik dan alles in goede banen kan leiden en structuur aan kan brengen.

Jouw specialiteit binnen het team?

Binnen Meerkat ben ik degene die ervoor zorgt dat alles op rolletjes verloopt.

En even een inkijkje in je CV?

Ik heb veel ervaring als Operations Manager van een grote afdeling, waar alles afhing van een optimaal proces. Daarnaast weet ik tegen welke problemen organisaties aan kunnen lopen als het gaat over strategie, visie en communicatie, omdat ik jarenlang als MT-lid bij een grote organisatie heb gewerkt. Bovendien houd ik ervan mijzelf te ontwikkelen en wil ik graag steeds meer weten en leren. Opleidingen die je op mijn CV kunt vinden zijn Proces- en Projectmanagement, Leiderschap en Communicatie, Verandermanagement, Loopbaancoach, Leiderschapscoach en ik ben Scrum-master. Sinds 2018 ben ik ook gecertificeerd Birkman Consultant.  

Andere teamleden

Partner Meerkat