Loes Lucassen

Wanneer ben je op je best?

Binnen Meerkat heb ik twee werkvelden.  Als coach breng ik mensen in beweging. Samen gaan we op zoek naar de oplossing voor hun vraag als leidinggevende of als er bijvoorbeeld communicatieproblemen zijn. Ik kan er enorm van genieten om anderen goed op weg te helpen en hen een boost te geven door samen vraagstukken proberen te beantwoorden of op te lossen. Als Officemanager bewaak en manage ik onze opdrachten en projecten en waar nodig is, zal ik delegeren. Ik voel mij als een vis in het water als het druk is en ik voor onze klanten en mijn collega’s van toegevoegde waarde kan zijn. Gewoon ervoor kan zorgen dat alles vlekkeloos verloopt.

Wat is dan zo van waarde voor je?

Ik vind het belangrijk dat mensen het beste uit zichzelf halen en zij in staat zijn zaken eens anders aan te pakken. Dat vergroot de inzetbaarheid. Zelfinzicht speelt hier een belangrijke factor in. Wie zijn zij en hoe zien anderen hen? Vanuit dat perspectief gaan we aan de slag.  

Waar ben je dan toe in staat?

Mensen te laten groeien! Op allerlei vlakken natuurlijk. In leiderschap, in communicatie en in teams. Maar ook bij burn-outs of  loopbaanbegeleiding. Samen met de ander werken aan hun en mijn (werk-)geluk-:) Eigenlijk net zoals in een familiebedrijf vanuit betrokkenheid naar elkaar. Ik geloof in de kracht van teamwerk en de methode van waarderend veranderen. Dat geeft mensen de gelegenheid zich te ontwikkelen en dat is belangrijk. Dit is precies wat we bedrijven ook meegeven trouwens: geef mensen de ruimte om datgene te doen wat van nature hun kwaliteit is en het hele team gaat harder, sneller en met meer plezier. Dat gun ik iedereen, zo’n team dat voelt als een familie.

Jouw guilty pleasure?

Het is niet echt een guilty pleasure, maar ik kan enorm genieten als op een bepaald moment alles bij elkaar komt. De ene na de andere e-mail. Dagelijks een coachgesprek. Allerlei telefoontjes en appjes. Veel afwisselende werkzaamheden en geen dag hetzelfde. En ik geniet als ik dan alles in goede banen kan leiden en structuur aan kan brengen.

Jouw specialiteit binnen het team?

Ja, die vraag is best moeilijk. We hebben allemaal onze kwaliteiten en we doen het als een team samen. Maar structuur en planning zijn wel mijn kwaliteiten. En natuurlijk, klant betrokken en -tevredenheid.

En even een inkijkje in je CV?

Ik heb veel ervaring als Operations Manager van een afdeling, waar alles afhing van een optimaal proces. Daarnaast weet ik tegen welke problemen organisaties aan kunnen lopen als het gaat over strategie, visie en communicatie, omdat ik jarenlang als MT-lid bij een grote organisatie heb gewerkt. Ik houd ervan mijzelf te ontwikkelen, maar wel de dingen te doen waar ik blij van wordt. Vandaar dat ik ook de opleiding als Coach en Birkman-professional heb gevolgd. Certificaten/ opleidingen die je verder nog op mijn CV kunt vinden zijn Proces- en Projectmanagement, Leiderschap en Communicatie en Scrum-master.

Andere teamleden

Partner Meerkat