Rob van der Loo

Wanneer ben je op je best?

Als mensen bij elkaar komen voor iets dat belangrijk voor hen is maar wat ook weerstand oproept, kan ik het proces zo begeleiden dat er wederzijds contact ontstaat, ook over wat moeilijk is. Vanuit dat contact ontstaan de oplossingen eigenlijk vanzelf en krijgen mensen zin om in actie te komen.

Wat is dan zo van waarde voor je?

Dat de wijsheid in een organisatie zo naar buiten kan komen en ingezet kan worden voor een hoger doel. Ik vertel hen niet wat ze moeten doen zoals een traditionele consultant, ik boor de oplossingen alleen maar aan. De kracht en de betrokkenheid die dat oplevert, dat ogen gaan glinsteren, is ongelofelijk mooi om te zien maar ook de belangrijkste asset voor een bedrijf.

Waar ben je dan toe in staat?

Dan ontstaan er gezonde en sterke systemen in organisaties, met geïnspireerde mensen die precies datgene doen waar ze blij van worden en in geloven. Betrokken, autonoom en verbonden.

Jouw guilty pleasure?

Ik lees heel graag tijdschriften, kijk documentaires over geschiedenis. Deze achtergronden over het verleden vind ik heel boeiend. Verder houd ik ook erg van samenzijn en gezelligheid. Alsof de tijd even stilstaat, dan ben ik helemaal gelukkig.

Jouw specialiteit binnen het team?

Ben eigenaar van Meerkat samen met Niels. Mijn specialiteit is een waarderend proces ontwerpen en begeleiden in een organisatie

En even een inkijkje in je CV?

Na mijn studie Arbeids & Organisatie psychologie in Tilburg ben ik als teamleider, trainer aan de slag gegaan bij een grote detacheerder. Vandaaruit is Meerkat ontstaan in 2005 en sinds 2009 ben ik daar partner. Verder ben ik opgeleid in NLP, Birkman consultant, systemisch werken en heb ik veel groepsdynamiektraining gedaan. De laatste jaren heb ik me met name toegelegd op Appreciative Inquiry en waarderend faciliteren.

Andere teamleden

Partner Meerkat

Individual Coaching, Leiderschapscoaching en Office Management