Thomas Kamp

Wanneer ben je op je best?

Als ik mijn acteerkwaliteiten kan inzetten om theoretische casussen tot leven te brengen.   We werken bij Meerkat met het zichtbaar maken van persoonlijke kwaliteiten en valkuilen van teamleden, zodat ze beter kunnen samenwerken en tot bloei kunnen komen. Dat kan je heel theoretisch en onpersoonlijk doen, dan blijft het lekker veilig, maar vaak ook abstract.   Ik ben juist op mijn best als het me lukt om de persoon achter een casus tevoorschijn te toveren, waardoor de theorie tot leven komt. Daardoor kan iemand op een hele speelse manier zijn eigen ‘eigenaardigheden’ ontdekken en daar ook direct mee oefenen. Dat levert veel meer op.

Wat is dan zo van waarde voor je?

Voor mij is het waardevol als we met elkaar die diepe duik kunnen maken en een deelnemer naar zijn eigen gedrag wil kijken. En ook als we daarmee durven spelen en kunnen lachen om hardnekkige gewoontes. Dat geeft lucht en vertrouwen. De schaamte verdwijnt. Ik hou ervan om op zo’n moment op het scherpst van de snede te reageren. Dan voelt iemand succeservaringen en komt hij tot bloei. Kun je nagaan wat het effect binnen het team dan is. Geweldig.

Waar ben je dan toe in staat?

Met mijn acteren laat ik een heel directe flow in een groep deelnemers ontstaan. Hierdoor kunnen we veel situaties samen bekijken en uitpluizen. Mensen voelen zich dan veilig genoeg om nieuwe en vaak veel beter passende oplossingen te bedenken voor hun werksituaties, dan ze tot nu toe gewend zijn.  

Jouw guilty pleasure?

Ik hou van niksen. Op mijn gemak koffiedrinken bij de bakker terwijl ik alleen maar even brood zou halen, liefst op zaterdagochtend. Of lekker op de bank liggen dutten, terwijl ik me eigenlijk had voorgenomen iets nuttigs te doen. Liefst met het geluid van activiteiten en werkende mensen op de achtergrond. En dat ik dan weet dat er files zijn waar ik niet in sta.

Jouw specialiteit binnen het team?

Ik ben acteur en kan theoretische werkelijkheid snel vormgeven in een gespeelde realiteit.

En even een inkijkje in je CV?

Opleiding theaterdocent aan de ArtEZ, spreekstalmeester op vele events, presentatietrainer, trainingsacteur.

Andere teamleden

Partner Meerkat

Individual Coaching, Leiderschapscoaching en Office Management