Energievolle veranderprocessen

Herken je dit?

  • We zijn gefuseerd, maar we functioneren nog niet als een geheel.
    Daardoor zijn we niet één gezicht naar buiten en is er gedoe op de werkvloer: wij/zij-denken, verschillende doelen, irritaties en geroddel. Dat maakt ons minder effectief.
  • We missen een gemeenschappelijk en inspirerend doel. We doen maar wat met elkaar, op de automatische piloot. Zonder veel plezier of zingeving. Onze visie en missie staan wel in een document, maar we voelen er niets bij. Het is een lege huls.
  • De wereld is veranderd, hoe nemen we een nieuwe rol in? Bijvoorbeeld door automatisering of decentralisatie van taken. Wat we eerst deden is achterhaald, hoe kunnen we weer aansluiten bij onze klant? Hoe kunnen we koploper in de markt zijn?
  • We hebben een nieuwe opdracht, maar we weten niet goed hoe we die als team het beste kunnen oppakken. We werken heel hard, maar niet efficiënt.

Wat je zou willen:

  • Een organisatie die koploper is in haar werkveld.
  • Goed aansluiten bij de behoefte van onze klant én flexibel genoeg zijn om dat te blijven doen.
  • Dat teamleden heel duidelijk ervaren dat ze een belangrijk verschil maken en weten waar ze aan bijdragen.

Wat Meerkat kan betekenen:

Wij helpen je om zaken helder op een rij te zetten en samen met jouw team het beste in elkaar naar boven te halen. Zo kan alle energie en aandacht gefocust worden op de gewenste verandering. Dat levert meer werkplezier op, een hechter team én meer impact.

Werken op de ‘Meerkat-manier’ heeft ervoor gezorgd dat twee afdelingen met een verschillende opdracht nu veel beter samenwerken. In plaats van wij-zij denken hebben we nu een gezamenlijk doel: stroomversnelling. We delen nu successen en proberen die te kopiëren, in plaats van te focussen op wat er niet goed gaat en beter moet. Dat levert veel betrokkenheid op onder de medewerkers. Ook nu Meerkat weer weg is.
Paul Verbakel
Directeur Senzer Werk & Participatie
Door de fusie moesten we specialisten vanuit verschillende teams samenbrengen en een nieuw businessmodel ontwikkelen. Alles was verschillend – van sales cycles tot gesprekspartners. En niet onbelangrijk, ook de karakters van de drie bestuurders. Alsof we een compleet nieuwe taal moesten leren. De samenwerking met Meerkat heeft mogelijk gemaakt dat we het beste van onze medewerkers succesvol konden combineren met het beste van onze oplossingen en services.
Jean-Pierre Overbeek
CEO BIS|Econocom & Co-CEO Econocom NL
We zijn een snelgroeiend bedrijf en dan kunnen er eilandjes ontstaan tussen de afdelingen. Door het programma dat we met Meerkat doen, zijn de managers nog beter op elkaar afgestemd en ontstaat er meer synergie tussen de teams.
Danique Seggelinck
HR Manager Infinite Group
Wij groeiden uit ons jasje en begonnen elkaar kwijt te raken. Er ontstond zelfs verschil in verwachtingspatroon en ruis in de communicatie tussen afdelingen. Met Meerkat konden we eerlijk kijken naar de diepere behoeftes die verscholen zaten achter de kritiek. Dat was spannend, maar ook heel waardevol. Daardoor vonden we elkaar weer terug.
Peter van Riel
directeur Domino Benelux

Wat we nog meer bieden

Meerkat helpt organisaties en teams om in beweging te komen voor het grotere doel, iets waar iedereen van ‘aangaat’.

We focussen hierbij op drie pijlers die we meestal in integrale trajecten aanbieden. Zo behaalt een organisatie de meeste impact op de meest duurzame manier.

De twee andere pijlers zijn:

Contact

Wil je meer weten? Heb je een vraag? Mail of bel ons dan. We houden van korte lijnen en van persoonlijke ontmoetingen!