Niels Tekke

Wanneer ben je op je best?

Als ik mensen kan bewegen. Ik vind het super als ik teamleden mag helpen om de energie te bundelen richting een gezamenlijk doel. Als ik ze in een nieuw gesprek kan brengen; een gesprek dat tegelijkertijd de onderlinge band versterkt en verrassende ideeën genereert. Daarbij zoek ik telkens naar het ideale evenwicht; tussen humor en diepgang, aansluiten en uitdagen, aandacht voor het proces en toewerken naar een resultaat. Dat is een hele toer en tegelijkertijd heel erg leuk.

Wat is dan zo van waarde voor je?

Dat alle betrokkenen ervaren dat ze van betekenis zijn, dat ze een positief en tastbaar verschil kunnen maken. En dat ze voorbij de eigen bubble kijken en écht gaan samenwerken. Dan weet ik dat ik zelf ook een verschil heb gemaakt.

Waar ben je dan toe in staat?

Tot een aanzienlijke verbetering van de teamspirit en -performance. Ik zie dan bevlogen en betrokken teamleden, die geloven in zichzelf en een gemeenschappelijk doel. Organisaties krijgen zo meer slagkracht en behalen daardoor meer resultaat.

Jouw guilty pleasure?

Ik heb een voorliefde voor foute dansjes. Ik ben geboren in de seventies en opgegroeid in de eighties, dus ik heb ruim voldoende inspiratie op kunnen doen. Ik houd er ook van om de hardloopschoenen aan te trekken en een eind door het bos te raggen. Maar dat is eigenlijk gewoon pleasure, daar is niks guilty aan.

Jouw specialiteit binnen het team?

Ik run Meerkat, samen met Rob. En voor onze klanten begeleid ik teams naar een betere chemie en mooiere resultaten. Met speciale aandacht voor betrokken leidinggevenden, want daar zit vaak de hefboom voor verandering.

En even een inkijkje in je CV?

Na een studie communicatiewetenschap volgde ik nog een hele rits opleidingen, op het gebied van NLP, Provocatief Coachen, Opstellingenwerk, Appreciative Inquiry. En ik ben gecertificeerd Master Birkman Consultant.

Andere teamleden

Partner Meerkat

Individual Coaching, Leiderschapscoaching en Office Management