MOOC Waarderend Veranderen

Leren over Waarderend Veranderen, waar en wanneer jij dat wilt.

Waarderend Veranderen
Deze wereld vraagt veel van ons, maar ook van onze organisaties; hoe kan je telkens weer flexibel inspelen op nieuwe ontwikkelingen? Hoe zorg je samen voor de gewenste beweging?
De klassieke verandermethode blijkt daarbij steeds meer over de houdbaarheidsdatum. Het planmatige, top-down karakter van deze aanpak geeft tijdelijk het idee van controle, maar biedt uiteindelijk geen echt antwoord in de complexe realiteit. Bovendien frustreert de vaak eenzijdige focus op ‘wat fout gaat’ juist de veranderbereidheid van de betrokken mensen.

Er zijn gelukkig beproefde alternatieven….Maak kennis met ‘Waarderend Veranderen’, een veranderaanpak die mensen onderling verbindt en uitdaagt om actief bij te dragen aan organisatieontwikkeling. Centraal daarbij staat het samen onderzoeken van de reeds aanwezige kracht en kwaliteiten; wat hebben we nu al in huis wat ons verder gaat helpen? De dialoog hierover dient als springplank voor vernieuwing. Het is ook een actiegerichte, werken-aan-de-weg-methode, waarin experimenten  de gewenste bestemming helpen bereiken.


In de geest van Waarderend Veranderen zien we deze MOOC niet als een simpele overdracht van kennis, maar als een gezamenlijke ontdekkingsreis…ga je mee?

Wat heeft de MOOC mij te bieden?
De MOOC ‘Waarderend Veranderen’ is een  interactieve online course van 3 weken, met daaraan verbonden een afsluitend event, waarin alle deelnemers elkaar ontmoeten.
Daarbij vragen we een actieve bijdrage van jou als deelnemer; samen creëren we meer kennis! Na deelname heb je een goed basisbegrip van wat Waarderend Veranderen inhoudt en hoe je hiermee in jouw werkpraktijk aan de slag kan gaan. Daarbij heb je niet alleen meer inzicht in hoe je een waarderend veranderproces kan opzetten, maar ook wat dit van jouzelf als (bege-)leider vraagt.

Hoe gaan we werken?
Onze moderatoren bieden, samen met diverse gast-experts en ervaringsdeskundigen, een gevarieerd en interactief programma.
Aan de hand van praktijkvoorbeelden, inspirerende filmpjes en ander materiaal deel je jouw eigen inzichten en reageer je op anderen en je bouwt een waardevol netwerk op.
Je kunt inloggen en deelnemen wanneer het jou uitkomt (24/7).
Deelname vraagt slechts een beperkte investering in tijd (3 weken, circa 1,5 uur per week).

Elke week wordt een volgend ‘hoofdstuk’ opengesteld.

Kosten van deze MOOC:  €95 excl. BTW

Meld je vandaag nog aan via de buttons onderaan deze pagina!  Je weet dan zeker dat jij in  het najaar één van de vele deelnemers bent die start met de MOOC Waarderend Veranderen.

 

Deze MOOC wordt begeleid door Rob van der Loo en Niels Tekke.
Beiden zijn partner bij Meerkat, een bureau met als motto ‘Snelheid geven aan wezenlijke verandering’. In de rol van trainer, coach en begeleider helpen ze uiteenlopende organisaties met het creëren van waarderende veranderprocessen. Ervaring die ze heel graag delen.
Bovendien zullen diverse inspirerende gast-experts hun bijdrage leveren. 

De thema’s per week
De MOOC ‘Waarderend Veranderen’ start 30 Oktober 2023. In de 3 weken daarna
behandelen we elke week een ander thema. De thema’s zijn:
1. Kennismaking: Wat is waarderend veranderen?
2. Verdieping: Hoe en waarom werkt het?
3. Naar de praktijk: Hoe kan ik zelf aan de slag?

Afsluitende Lunch (Online)
Als mooie afsluiter van deze Online-course organiseren we een  lunch (online), waarbij alle cursisten elkaar kunnen ontmoeten, discussiëren en praktijkervaringen kunnen delen.

Op Maandag 4 December van 12:00-13:00 uur is iedereen uitgenodigd voor deze MOOC-lunch. Vergeet die datum niet en schrijf je dus alvast hier in of stuur een mailtje naar l.lucassen@meerkat.eu

Over het platform
We zullen via de nieuwste versie van het MOOC-platform Curatr gaan werken, wat betekent dat je als een van de eersten een aantal interessante nieuwe functionaliteiten mag uitproberen en ons mag vertellen wat je hiervan vindt. Nieuwe functionaliteiten in deze versie zijn onder andere een nieuwe user-interface (playlist-gedachte), integratie en een compleet verbeterd gebruikersprofiel.

Voor wie is deze MOOC?
Deze MOOC is bestemd voor iedereen die beroepsmatige interesse heeft in waarderende organisatieontwikkeling.

Aanmelden voor deze MOOC kan hieronder.

Agenda